Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

  •  
  •  
Головна»Наша діяльність»Новини»Депутати взяли участь в роботі комісії з питань присвоєння звання Почесний громадянин Чернігівської області

Депутати взяли участь в роботі комісії з питань присвоєння звання Почесний громадянин Чернігівської області

Провела засідання, на якому було обговорено питання «Про розгляд кандидатур поданих на присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області», керівник комісії, перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш.

Зазначалося, що до обласної ради для розгляду на засіданні комісії надійшли документи на присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» двом кандидатурам. В їх числі віцепрезидент гуманітарної асоціації «ARASFEC» (Республіка Франція) Анрі Давид та голова Огрської крайової думи (Республіка Латвія) Егілс Хелманіс, яких на здобуття почесного звання за поданням громадськості та трудових колективів комунальних закладів висунули депутати обласної ради.

Обидві кандидатури є відомими на Чернігівщині благодійниками, які вже неодноразово відвідували наш регіон з гуманітарною місією.

Починаючи з квітня 2022 року, за безпосередньої участі «ARASFEC» на Чернігівщину відправлено вже 25 вантажівок з гуманітарною допомогою, які доставили медичне обладнання, ліки, меблі, візочки для осіб з інвалідністю, милиці, теплий одяг, дитячі речі та іграшки, продукти харчування, засоби гігієни й інші речі першої необхідності. Завдяки зусиллям організації низка медичних закладів Чернігова та області, а також люди, які постраждали від активних бойових дій, та військовослужбовці отримали значну підтримку від французьких волонтерів.

З початку повномасштабного вторгнення потужна підтримка Чернігівщині надходила також з латвійського міста Огре, мер якого особисто неодноразово привозив необхідну допомогу як для цивільних, так і військових, відвідував бійців у найбільш гарячих точках.

Завдяки його ініціативності та солідарності з нашим народом на фронт вже доставлено чимало автівок та інших необхідних нашим захисникам речей. Для потреб українських воїнів було передано 52 різні автомобілі, серед яких пікапи, мікроавтобуси, вантажний автомобіль. Крім того, за сприяння пана Егілса українським захисникам було доставлено дрони, тепловізори, нові шини, генератори, печі автономного опалювання, термобілизну та багато інших життєво важливих на фронті речей.

Все це передано бійцям 1 окремої танкової Сіверської бригади, чернігівського підрозділу ППО, 63-ї, 66-ї та 10-ї бригади, 117 бригади ТРО, 151-го розвідувального батальйону та інших підрозділів, які вони особисто відвідали.

Комісія, до складу якої входять керівники депутатських фракцій та голови постійних комісій обласної ради нинішнього скликання, розглянула та обговорила досягнення, біографічні дані та іншу інформацію про кандидатури, подані на присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області». Члени комісії підтримали подані кандидатури і рекомендували обласній раді присвоїти вказаним особам звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company